KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
forum v prenovi ; odprtje aprila 2012
- - -

Share | 
 

 Gryfondomska dnevna soba

Go down 
AvtorSporočilo
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Gryfondomska dnevna soba   20/3/2010, 12:02

Gryfondomska dnevna soba je kar velika sobana, v kateri je vse v rdečo-zlati barvi. Je v stolpu, kjer je lep razgled nad vso okolico.
Nazaj na vrh Go down
Allison Narcissa A. Moon

avatar

prispevki : 11
pridružen dne : 23/03/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   28/3/2010, 14:33

Naravnost iz knjižnice je Allison prihitela v dnevno sobo nekoliko zasopla. Nadaljevala je na strani, kjer je končala. Na najbolj zanimivem poglavju. Kako se obraniti pred mračnimi silami je bilo najbolj zanimivo poglavje v knjigi. In zadnje. Allison je knjigo prebrala, ter se napotila v dekliško spalnico in pospravila knjigo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Scarlett James

avatar

prispevki : 45
pridružen dne : 01/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   21/5/2010, 15:51

Scarlett se je udobno namestila v naslonjaču, medtem ko je svoj pogled usmerila proti ognjišču. Ura je bila nekaj čez deveto zvečer, ko v dnevni sobi ni bilo več toliko ljudi, zato se je lahko povsem sproščeno usedla. Ravnokar je končala precej dolg esej, ki so ga imeli za nalogo pri Urokih, zdaj pa se je sproščala in pravzaprav je bilo to nekaj, česar zadnje čase ni imela ravno priložnost veliko početi.
Z vzdihom je iz svojega žepa potegnila Moonsterja in ga pogladila po njegovem temnem kožuščku in z nasmeškom na obrazu opazovala podgano, ki se je zadovoljno zvila v njenem naročju. Znova je z dlanjo zdrsela prek njegove mehke dlake, preden je pogled usmerila proti ognju in s palico nalahno zamahnila z roko in iz spalnice priklicala svoj izvod Zgodovine Bradavičarke. Bilo je prav nenavadno, da je to knjigo že tolikokrat prebrala in se še vedno ni naveličala. Grad je skrival toliko skrivnosti in Scar je želela vedeti za vsako posebej, čeprav se je zavedala, da je bilo to praktično nemogoče. Sama pri sebi se je namuznila, medtem ko je z roko odsotno gladila Moonsterja, medtem ko je listala po straneh knjige, dokler se ni njena podgana odločila, da ima dovolj vsega, ter skočila iz njenega naročja na tla, Scar pa je zavzdihnila, ker je bil to navsezadnje že tisočkrat viden scenarij.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Loryna Malfoy

avatar

prispevki : 262
pridružen dne : 24/10/2009
starost : 20
kraj : Bradavičarka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   2/6/2010, 11:20

Glasno petje debele gospe je Loryni pokazalo, da je pri pravem vhodu. "LalAAAAAA!" Sledil je še plaz kletvic, katere je izustila Loryna. "Presneto! Pa sploh nima posluha. Ta ženska je čisto trčena! Naj raje proda sliko ter si z njenim denarjem plača urem petja. Čisto se ji..." Zagledala je dekle, ki je sedelo v naslonjaču. Scarlett. "Živjo" jo je pozdravila. "Debeli gospe se meša!" Z vzdihom je sedla na zofo ter prekrižala noge. "Mislim, halo?? In aona naj bi imela posluh?" Zmajala je z glavo. "In, kako si?" Dekletu se je nasmehnila. ""Lepa podgana" je pokazala na Scarlettino podgano. "Moonster je? Lepo ime."
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://harry-slo.slovenianforum.com
Scarlett James

avatar

prispevki : 45
pridružen dne : 01/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   19/6/2010, 20:39

Svetle kodre je potisnila nazaj, medtem ko jo je zvok preklinjanja prepričal v to, da je dvignila svoj pogled in se ob pogledu na temnolasko namuznila. "Povej kaj novega," se je morala zasmejati ob pripombi čez Debelo gospo. Navsezadnje je bila res nekoliko nenavadna, posebna, ampak zaradi tega jo je imela Scar na nek nenavaden način celo rada. Bilo bi izredno čudno, če je ne bi bilo pred njihovo dnevno sobo. Vedno je bila tam in ponavadi je imela prijazno besedo za vsakogar, razen seveda takrat, ko je vadila petje - to je bila izredno občutljiva tema in ponavadi se v to ni bilo najbolj pametno vtikati, razen če si se želel z njo spreti, kar je kot posledico nosilo nenehno spreminjanje gesla ravno takrat, ko si moral nujno priti v dnevno sobo, a zaradi muhastega portreta preprosto ni šlo. "V bistvu precej dobro, hvala. In ti?" Uperila je svoj pogled v Loryno, ko se je končno otresla svojih misli, in potem prikimala. "Ja, Moonster. Hvala, ampak v resnici ga je poimenoval moj brat," je priznala in se mehko nasmehnila, medtem ko je vzdignila svojo podgano in z dlanjo zdrsela prek njenega kožuščka.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Nathaniel Fox

avatar

prispevki : 11
pridružen dne : 21/06/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   1/7/2010, 19:21

Nathaniel je po zavitih stopnicah vstopil v rdeče-rumeno dnevno sobo Gryfondoma. Svoje težke kovčke je potistnil preko slike Debele gospe, in jih porival vse do prvega naslanjača ki mu je prekrižal pot. Ko jih je usmeril desno proti stopnišču, se je spomnil da bi lahko uporabil malo čarovnije. Zavihtel je palice in zamrmral urok, da so se kovčki dvignili in odleteli proti fantovskim dnevnim sobam. Nathaniel ni poznal nobenega na Bradavičarki saj so ga čarovniških spretnosti učili doma, sedaj pa ko je dopolnil šestnajst let pa so ga vpisali na Bradavičarko. Ker ni vedel kaj bi delal, se je vrgel v enega izmed naslanjačev in čakal da kdo od gryfondomovcev vstopi v dnevno sobo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Scarlett James

avatar

prispevki : 45
pridružen dne : 01/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   1/7/2010, 19:50

Loryna se je očitno zatopila v svoje misli in Scar je ni nameravala motiti. Pravzaprav je tudi njo večkrat kar tako odneslo in zato ni mogla kriviti rjavolaske. Sama pri sebi se je nasmehnila, potem pa je njeno pozornost nenadoma pritegnil svetlolasec, za katerega bi lahko skoraj prisegla, da ga še nikoli ni videla. Navsezadnje je hodila na Bradavičarko že od nekdaj in čeprav ni spadala na vrh lestvice ljudi, ki so v trenutku govorili z vsemi, ni mogla ravno trditi, da je popolnoma asocialen človek. "Hej," se je nasmehnila svetlolascu, ki je sedel v bližnjem naslonjaču. S pogledom je še enkrat neprepričano ošinila Loryno, potem pa se je obrnila nazaj proti neznancu. "Oprosti, ampak - ali si nov? Skoraj prisegla bi lahko, da te še nikoli nisem videla," je nadaljevala. Čeprav bi to lahko bila samo posledica mojega nezanimanja za svet, ki me obdaja, je dodala v mislih, potem pa je prijela svojo podgano, še preden bi se lahko vrgla iz naslonjača.

[Mind if I jump in? Loryna že kar nekaj časa ni odpisala. In meni je dolgčas.^^]
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Nathaniel Fox

avatar

prispevki : 11
pridružen dne : 21/06/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   2/7/2010, 09:48

Zatopljen v svoje misli, Nathaniel sprva ni slišal da ga nekdo ogovarja. Obrnil se je na desno in tam zagledal punco ki se mu je nasmihala. Ko je prvič vstopil v gryfondomsko dnevno sobo, je sploh ni opazil. "Da, nov sem," ji je odgovoril in se ji nasmehnil nazaj. Ker je še ni poznal se ji je predstavil: "Moje ime je Nathaniel, Nathaniel Fox. Ti pa si?".
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Scarlett James

avatar

prispevki : 45
pridružen dne : 01/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   2/7/2010, 18:24

Pritegnila je njegovo pozornost in se sama pri sebi nasmehnila, ko je odgovoril na njeno vprašanje. Končno je bil tukaj nekdo, ki je bil zares nov in nekako je upala, da bodo zdaj to vsi spraševali njega. Navsezadnje se je vsake toliko časa našel kdo, ki jo je s popolnim zanimanjem vprašal, če je nova, in tega se je Scar že rahlo naveličala. "Nathaniel? Me vesli," je prikimala, potem pa se vdala in spustila Moonsterja, ki je v trenutku skočil na tla in z zanimanjem začel opazovati kamin. "Jaz sem Scarlett James. Šesti letnik," je dodala, medtem ko je z zanimanjem usmerila pogled proti njemu. "Kateri letnik si? Oh, in kje si se šolal pred Bradavičarko?" Njeno poizvedovanje morda ni bilo najbolj prikrito, ampak večino časa je bila svetlolaska izjemno radovedna oseba in tega se niti ni več trudila prikrivati, čeprav je bila prepričana, da je za nekatere stvari bolje, da so ostale skrivnosti.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Nathaniel Fox

avatar

prispevki : 11
pridružen dne : 21/06/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   2/7/2010, 18:49

Z zanimanjem se je obrnil k gryfondomovki in ji posvetil svojo pozornost. "Scarlett James, torej," si je rekel in upal da si bo zapomnil njeno ime. Opazil je da ji je podgana, ki je sklepal da je njena, skočila iz naročja in se zleknila pred kamin. "Peti letnik sem," ji je odvrnil in se ji nasmehnil. "Prej so me šolali doma, zdaj pa se jim to ne zdi več pomembno," ji je odgovoril na njena radovedna vprašanja. "Kaj pa ti? Si že tu od prvega letnika?" jo je vprašal in se ji znova nasmehnil.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Scarlett James

avatar

prispevki : 45
pridružen dne : 01/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   2/7/2010, 19:15

Mehko se je zasmejala, medtem ko je rahlo nagnila svojo glavo in pustila svetlim kodrom, da so zdrseli na stran. "Oh, prosim. Samo Scarlett," je znova spregovorila, medtem ko so se njene ustnice samodejno ukrivile v nasmešek. Ob njegovih besedah je nenadoma ugotovila, da ni še nikoli spoznala koga, ki bi ga šolali doma, zato je s svojim pogledom znova zavrtala vanj. "Moja starša bi se vdala že prvi dan, če bi me morala šolati doma," se je znova zasmejala, medtem ko je prikimala. "Ja, že od nekdaj sem tukaj. Neverjetno, kako hitro čas teče," je z nekolik obžalujočim tonom spregovorila, medtem ko je njen pogled obstal na Moonsterju in raje se je sklonila in ga pobrala, preden bi lahko njena podgana dobila še kakšno nenavadno idejo. Pravzaprav nikoli ni verjela, da so podgane pametna bitja - potem pa je dobila Moonsterja.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Nathaniel Fox

avatar

prispevki : 11
pridružen dne : 21/06/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   2/7/2010, 20:53

Nathaniel je poslušal Scarlett kako je govorila o sebi in neopazno pogledaval proti podgani, ki se je čudno zvijala pred kaminom. "Saj me nista učila stara, saj imata "po njuno" preveč dela na ministrstvu za čaranje, ampak so me učili različni profesorji," je rekel Nathaniel in zavil z očmi, saj mu šolanje doma ni bilo po godu. "Še sreča da sta prišla k pameti in me končno poslala na Bradavičarko," ji je rekel, ter se vljudno nasmehnil.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Scarlett James

avatar

prispevki : 45
pridružen dne : 01/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   3/7/2010, 20:00

Sledila je njegovemu pogledu in se namuznila. "Te Moonster moti? Oprosti, to je moja podgana," je spregovorila, medtem ko je z dlanjo zdrsnila po njegovi dlaki. Ob Nathanielovih besedah je dvignila pogled. "Tvoja starša sta zaposlena na Ministrstvu? Tudi moj oče dela tam," je priznala in medtem sama pri sebi pomislila, da njegova starša ne zvenita kot precej prijetna človeka, čeprav bi se lahko tudi motila. Šolanje doma se ji je zdelo nekoliko nenavadno - sploh če so k svetlolascu hodili profesorji, ki so bili zagotovo veliko boljši v kakšni specializirani ustanovi, kot je bila na primer Bradavičarka. "Dobrodošel tukaj," se mu je nasmehnila, medtem ko je njeno pozornost samo za trenutek pritegnil kamin, v katerem je ena izmed drv glasno zagorela in s tem priklicala na njen obraz nasmešek. Bilo je neverjetno, kako zelo domače se je počutila tukaj.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Gryfondomska dnevna soba   

Nazaj na vrh Go down
 
Gryfondomska dnevna soba
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: [ arhiv ] :: arhiv :: Arhiv-
Pojdi na: