KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
forum v prenovi ; odprtje aprila 2012
- - -

Share | 
 

 Podeželska hiša

Go down 
AvtorSporočilo
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Podeželska hiša   26/3/2010, 18:24

To je hiša v kateri živi Emily z dedkom. Dedek ni premožen, a je do Em zelo prijazen. Hiša je dvo-nadstropna. V pritljičju je sprejemna soba, kopalnice in kuhinja. V prvem nastropju je dedkova spalnica in delovna soba ter par sob za goste. V drugem nadstropju je Emilyina soba in jedilnica. Na podstrešju je terasa, velika knjižnjica ter kavči v katere se dedek in Emily zlekneta ter prebirata knjigo za knjigo. Okoli hiše pa je prelep park in vrt v katerem rastejo rastline, zelenjava in sadje. Vrata odpre Yilian, ki jim pomaga pri pospravljanju. Yilian prebiva v eni od sob za goste.

Gotski stavbni slog bi ne mogel ustvariti nič plemenitejšega od hiše gospoda Monteuxa. Na nji je bilo nekaj vzvišenega, kar je človeka navdajalo s spoštovanjem in se je v lepoti kosalo z najboljšo grško arhitekturo; odznotraj pa je bila hiša tako udobna, kot je bila zunaj častljiva. Stala je na jugovzhodnem pobočju nekega griča, vendar bliže znožju kakor vrhu, tako da jo je pred vetrom od severozahoda varoval gaj starih hrastov, ki se je kakšne pol milje daleč položno vzdigal nad njo, vendar je stala dovolj visoko, da se ji je odpiral nadvse čaroben razgled na zdolaj ležečo dolino. Sredi gaja je bila lepa trata, ki se je spuščala proti hiši, blizu njenega zgornjega roba po je prihajal iz tal obilen vrelec, ki je kipel na svetlo iz s smrekami preraščene skale ter sestavljal nepretrgano, kakšnih trideset čevljev dolgo kaskado, ki pa se ni pretakala po enakomernih stopnicah, temveč se je v naravnem padcu poganjala prek zoranih in mahovitih kamnov, dokler ni prišla do vznožja skale; od ondod je tekla dalje po prodoviti strugi, ki se je z mnogimi manjšimi slapovi vila do znožja griča, izlivajoč se v jezero, ki je ležalo kakšne četrt milje daleč od hiše na njeni južni strani in ki ga je bilo videti iz vseh sob na njeni čelni strani. Iz jezera, ki je bilo središče lepe, z bukvami in bresti okrašene planjave, kjer so se pasle ovcem je tekla reka, ki jo je bilo več milj videti, kako se vijuga skozi nenavadno raznolične travnike in gozdove in se slednjič izliva v morje, ker je velik morski rokav z otokom v ozadju dokončno zapiral razgled. Na desni strani te se je odpirala druga, manj razsežna dolina, posejana z več vasicami in na koncu ograjena z enim izmed stolpov stare porušene opatije, čez in čez preraščene z bršljanom, in z delom njenega pročelja, ki se je še ohranilo. Na levi strani se je ponujal pogled na zelo lep park na kaj neravnem svetu, koder je oko uživalo nad raznoličnostjo, kakršno ustvarja menjava gričev, trat, gozda in vode, ki so razporejeni s čudovitim okusom, čeprav je bila to bolj zasluga nature kakor umetnosti. Onkraj parka se je dežela malo po malo vzdigovala do verige divjih gora, ki so jim vrhovi segali nad oblake. Za hišo se nahaja vrt, ki je lepo razporejen. Na njem rastejo vrtnice in vijolice. Z dedkom vedno nabereta veliko zelenjave in sadja.

Sprejemna soba se nahaja v pritličju. Soba je izredno čista. Na stropu visi luč, kakršne imajo le tisti bogati. Stene so prebravane tako, da se zdi, da so iz kamna. Naokoli je veliko slik in na kaminu je par družinskih slik. V sobi je veliko rjavih kavčev in velik sedež na katerem sedi dedek. Na mizici so vedno Preroške novice.

V hiši so tri kopalnice. Prva je za dedka, druga za Emily, tretja pa za goste. Dedkova kopalnica je modre barve. V njej je prha in kad ter zlat umivalnik. Na poličkah, ki sta jih dedek in Emily izdelala so stvari, ki jih dedek
uporablja. Tik pored dedkove kopalnice je Emilyjina. Njena kopalnica je temno roze barve. V njen je kad, prha in srebern umivalnik. Tretja kopalnica je za goste. Je zelene barve in je ista kot ostale. Kopalnica se od drugih razlikuje v dveh stvareh; barvi in v tem, da na poličkah ni nič.

Kuhinja je ogromna. Ker Emily ni vešta v kuhanju v njej ni pogosto. Z dedkom redko prihajata v njo. No ko prideta ji dedek pomaga. Saj to je najboljše. Kuhinja ima bele stene in črn kotel v katerem Emily rada skuha juho, katero rada je na Bradavičarki.

Vse sobe so takšne. Vsaka soba ima svoje posebnost. Emilyina je polna družinskih slik in na eni je z svojo prijateljico Loryno na drugih pa z starši. Dedkova soba je polna slik Francije in ena slika, ki je na njej on in Emily. V sobi za goste ni nobenih slik.

Dedkova delovna soba je urejena precej moderno. Miza je črne barve. Dedek vedno sedi na svojem črnem stolu. Po stenah je veliko slik Francije in slika družine Monteux.

V drugem nadstropju se nahaja jedilnica. Miza je zelo dolga in pokrita z prelepim prtom ter vsem, kar potrebuješ za pravo pojedino. Stene so rumeno svetle barve. Stoli pa so rjave barve.

Na podstrešju je terasa z mizami in z stoli. Ko je poletje tam tudi jejo. Terasa je seveda ogromna. Vse je v beli barvi. Okoli je ograja tudi bele barve.

Zraven terase je knjižnjica. Povsod so knjige in kavči bež barve, ki so vedno udobni in topli. Zraven je še kamin, ki to sobo še dodatno ogreje. No to bi bilo vse.


Nazadnje urejal/a Emily Lewis 5/7/2010, 17:11; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Loryna Malfoy

avatar

prispevki : 262
pridružen dne : 24/10/2009
starost : 20
kraj : Bradavičarka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   5/7/2010, 16:58

Loryna se je ravno potiikala naokrog, in je sklenila, da bo zavila k svoji prijateljici Emily. Postavila se je pred hišo in pozvonila. Pomahala je sosedu in se mu prijazno nasmehnila. Čakala je, da Emily odpre vrata, saj je nameravala pri njej preživeti počitnice, in je prišla na pogovor z njo in njenim dedkom-krasnim možakarjom.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://harry-slo.slovenianforum.com
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   5/7/2010, 17:10

Ravno je prebrala recept, ki bi ji pomagal, da naredi domači punč in sladkarije za zabavo, ko je pozvonilo. Svoj predpasnik je vrgla na tal in odhitela do vrat. Odprla je vrata in tam je zagledala Loryno. "Loryna!" je rekla in zaslišala peep zvok ter odhitela v kuhinjo. Hitro je iz pečice vzela kolač. "Vsedi se." je rekla Emily in ji pokazala kavč. Sama je odhitela v kuhinjo in vse postavila na pult. Stekla je do Loryne. "Tukaj bo zabava. Dedek je za nekaj dni odšel." je rekla in se naslonila na gumb, ki ga prej ni opazila. Hitro se ji je zablisknilo pred očmi in sprejemna soba je postala soba za zabave. "Mi boš pomagala?" je rekla in se nasmehnila.
Nazaj na vrh Go down
Loryna Malfoy

avatar

prispevki : 262
pridružen dne : 24/10/2009
starost : 20
kraj : Bradavičarka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   5/7/2010, 17:22

"Emily!" se je razveselila Loryna in objela najboljšo prijateljico. "Zabava? Absolutno sem za!" Nasmehnila se ji je. "Mmm... Kaj pečeš? Nič ne govori! Bom že sama ugotovila!" Skoraj odlebdela je do kuhinje. "Joj, skoraj sem pozabila, kako lepo imate tukaj. Hmm... Jaz bi si pripeljala družbo..." Če vprašam Marcella, kdo ve, ali bi prišel... "O ne! Mires bo tukaj, kajne? JA! Vabilo zanj vidim. Ojej... Spet se bom mogla skrivati!"


(Mires pride, kajne? Plis)
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://harry-slo.slovenianforum.com
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   5/7/2010, 17:45

Izgledalo je, da je bila Loryna navdušena nad zabavo. Emily je z njo delila isto mišljenje. Spet je odšla v kuhinjo in iz pečice vzela češnjev kolač, ki je bil Loryin najljubši. Počasi, ga je odnesla v sprejemno sobo, ki je zdaj bila soba za zabave. "Ugani, kaj je to?" je rekla in kolač postavila na mizo. Z nebeško hitrostjo, ga je izrezala in spravila na krožnike. Preslišala je del o tem, da Lory nima družbe. "Loryna nisem mogla drugač. Za tabo stoji. Pa on je tvoj spremljevalec." je rekla in povlekla palico. Nekaj je zamahnila. "Naj se zabava začne." je rekla. V trenutku se je vse pripravilo. Nasmehnila se je in na Loryni ter na njej so bile prelepe obleke za zabavo. "Kmalu bodo prihajali gosti." je navdušeno rekla.

[Napiši, da je biti potrebno oblečen v oblačila za zabavo.]
Nazaj na vrh Go down
Loryna Malfoy

avatar

prispevki : 262
pridružen dne : 24/10/2009
starost : 20
kraj : Bradavičarka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   5/7/2010, 17:57

Zgrozila se je. "MIRES! Ojej!" Na njej so se v sekundi pojavila oblačila, in Lory se je namrščila. "Sama se bom oblekla." se ji je nasmehnila. Na njej se je pojavila obleka do kolen, in črne barve, ki se je zavezala okrog vratu. "Tako bo bolje." Zamahnila še je z palico in na nogah so se ji pojavile petke. "Sem vredu?" Sedla je pred ogledalo in se začela ličiti in urejati frizuro.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://harry-slo.slovenianforum.com
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   5/7/2010, 19:04

"Dovolj mam te tvoje drame z Miresom. Pridi mi pomagati pripraviti zunaj. Rabimo klopice in te stvari. Saj veš, da imam vrelec." je rekla. Stekla je ven in zamahnila z palico. Vse je bilo vredu. "Prvi del zabave je zunaj. Vrelec, reka ali malo morje." je rekla in se nasmehnila. Pogledala je obleko in zmajala z glavo. Spet je zamahnila z palico in na Loryni se je pojavila prelepa majica in mini krilo. "Zdaj smo pripravljeni." je rekla in s sebe slekla vse in ostala v kopalkah. "Pridi!" je rekla in skočila v vrelec ter se potopila v toplo vodo.
Nazaj na vrh Go down
Loryna Malfoy

avatar

prispevki : 262
pridružen dne : 24/10/2009
starost : 20
kraj : Bradavičarka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   5/7/2010, 19:09

"Eh... Pa naj bo po tvojem..." Zavzdihnila je in se slekla. Na njej je ostal le bikini črne barve. "Ne!" jo je zaustavila, saj je bila prepričana, da Emily črna barva ne bo ugajala. "Moja najljubša barva je... Ne!" Prihajal je Mires in Loryna je skočila v bazen. "Reši me." je v znakovnem jeziku nakazala Emily, a bilo je prepozno, saj jo je Mires zagledal. "Loryna, moja princesa..." je mrmral in Lory se je skremžila. Ker pod vodo ne more ostati večno, je priplavala do vrha in se na hiter postopek odstranila iz bazena in odšla ležati na bližnje ležalnike. Na njeno veliko nesrečo je imel Mires zelo dober vid. Sedle je k njenim nogam in jo začel osvajati.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://harry-slo.slovenianforum.com
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   9/7/2010, 15:12

Eira se je z vlakom pripeljala do Podeželske hiše. Izstopila je in si ogledala to prečudovito pokrajino. Edino kar jo je v tem trenutku skrbelo je, kako jo bo Emily sprejela. Seveda je prebrala povabilo na zabavo, ampak z njo si sicer ni nikoli pogovarjala. Kljub temu je pozvonila na vrata in čakala na odgovor. Med tem se je živčno prestopala in gledala skozi majhno okno. Ker ni bilo odgovora je šla gledati zadaj na vrt. Tam so ležali Lauren, Emiliy in pe neki fant, ki ga Eira ni poznala. " Oprostite, ker motim." Je začela. " Tukaj naj bi bila zabava. Vem, da sem prišla prekmalu, ampak moj vlak pelje le ob tej uri." Živčno je gledala in opazovala fanta, ki je sedel ob Laurinih nogah in jo osvajal. " Seveda, če nočete lahko grem. Nasploh pa mi je ime Eira Serafina Knight. Ampak vi me lahko kličete samo Eira ali pa Serafi."
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Podeželska hiša   

Nazaj na vrh Go down
 
Podeželska hiša
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: [ arhiv ] :: arhiv :: Arhiv-
Pojdi na: