KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
forum v prenovi ; odprtje aprila 2012
- - -

Share | 
 

 Dvorana za opravljanje izpitov

Go down 
Pojdi na stran : 1, 2  Next
AvtorSporočilo
Evan Swarovski

avatar

prispevki : 77
pridružen dne : 27/03/2010
starost : 25
kraj : In the loo

ObjavljaNaslov sporočila: Dvorana za opravljanje izpitov   10/4/2010, 16:08

[Mislim, da Lory ne bo še nekaj časa ker je na operaciji in na morju lol ... tok da ...]

V pritličju stoji posebna dvorana v kateri učenci opravljajo izpite. Je precej podobna Veliki dvorani, a nima uročenega stropa. Na pročelju stoji več katedrov kjer sedijo učitelji, čez celotno dvorano pa so razporejeni stoli in mizice na katerih učence čakajo uročene izpitne pole in posebna uročena peresa, ki preprečujejo prepisovanje ali goljufanje. V dvorano vodijo precej velika vrata, ki ne prepuščajo nikakršnega zvoka, tako da učenci lahko pišejo v miru.


Nazadnje urejal/a Evan Swarovski 10/4/2010, 20:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Evan Swarovski

avatar

prispevki : 77
pridružen dne : 27/03/2010
starost : 25
kraj : In the loo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   10/4/2010, 16:13

Evan je vstopil v dvorano in se usedel za kateder na katerem je bila majhna ploščica z napisom: učitelj urokov. Nasmehnil se je in s palico pomignil proti mizicam, da so se na njih pojavile takšne izpitne pole:

Izpitna pola ~ Uroki

Obseg snovi: Reducto, Reparo, Bombardo, Bombardo Maxima, Iluminarum, Iluminarum Soleil, Elementarni uroki, Salvio hexia, Protego totalum, Cave Inmicum, urok zvestobe.

I. stopnja – lažji uroki.

a. Opišite učinek uroka Reducto. (5 točk)


b. Kateri urok bi uporabili, da razbijete vrata? (5 točk)


c. S katerim urokom bi popravili razbit lonec? (5 točk)


d. Kako bi osvetlili sobo z magijo? Katera je nadgradnja tega uroka? (5 točk)II. stopnja – težji uroki

a. S katerim urokom bi razsuli skladovnico skalovja? (5 točk)


b. Navedite zaščitne uroke z velikim zaščitnim radijem in jih na kratko opišite. (10 točk)


III. stopnja – izjemno zahtevni uroki

a. Zelo natančno opišite urok Zvestobe (Fidelius Charm) (15 točk)


Praktični del: Elementarni uroki (10 točk) (stopite do katedra oddajte izpolnjeno polo in izvedite praktični del)

S palico je začel trkati po svoji mizi in čakal, da se učenci prikažejo v dvorani. Upam, da bodo rezultati čim boljši. Iz palice so začele leteti modre iskrice in Evan si jo je raje zatlačil za pas, saj ni hotel povzročiti požara.

[rezultate dobite v učilnici za uroke]
[tukaj napišite kako rešujete test, ampak a ne sm nalimat, pošljte ga na ZS, kr bodo drgač vsi prepisovali]
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   10/4/2010, 17:25

(hj, evanchy, men se ne da editat, pa ti poprau, k si itq ti zamutiu Very Happy tko d pofixsi - nimajo svincnikov, majo peresa xD)

Art je pograbil svoje pero in se pocil na stol. Razgrnil je izpitno polo in preletel vprasanja. Odlicno, je zadovoljno pomislil, saj je vedel, da zna resiti prav vse. Vseeno se je najprej lotil najtezjih in vse opisoval v svojem stilu - kot mu je oce nekoc dejal, da pise kot nekdo, ki dela v odnosih z javnostjo. Nikdar ni pustil nobene luknje v opisu, ob katero bi se lahko ocenjevalci zatikali.

Ko je koncal s pisnim delom, je tiho vstal in prepognjeno polo odnesel do vilina, ki jih je opazoval izza svojega katedra. Pocasi je izvlekel svojo crno palico in se zazrl v profesorja "Torej, kaj zelite, da zacaram?"ga je mirno vprasal.
Nazaj na vrh Go down
Evan Swarovski

avatar

prispevki : 77
pridružen dne : 27/03/2010
starost : 25
kraj : In the loo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   10/4/2010, 20:59

Evan je vzel Artorisovo polo in jo spravil v posebno uročeno mapo, ki jo je lahko odprl samo on. Kakšni varnostni uroki ... sss. "Torej gospodič Berruci, sedaj pa praktični del ... hmph," je zagodrnjal nato pa naročil: "Ustvari tigra iz vode, ga spremeni v veter iz vetra pa naredi ognjenega feniksa. Srečno," pokimal mu je in se nekoliko udobneje namestil v stol.

[sm popravil tista peresa]
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   10/4/2010, 21:21

(jaoo, priimk ma dva cja, ne dva rja xD beruCCi Wink)

Art je spremljal učitelja, ki je spravil njegovo polo, nato pa mu je naročil, kaj naj stori. Priprl je oči in mu je obrnil hrbet. Ne more biti tako težko, se je bodril in dvignil palico. Odločil se je, da bo čaral kar vi mislih, torej, brez besed. Svoj pogled je zapičil v stekleno posodo vode pred seboj, nato pa zamahnil s palico. Voda se je v spirali dvignila iz posode in se pri tem svetlikala, nato pa je obstala nekaj milimetrov nad tlemi v obliki tigra. Art je še malce trznil s palico, da je tiger zarjovel v profesorjevo smer, potem pa je zopet zamahnil s palico in tiger se je razpustil v tisoče drobnih kapljic, ki so še nekaj trenutkov vidno plavale po zraku. Drobne bleščice, ki so odsevale svetlobo, so počasi izginile, zamenjal pa jih je piš vetra, ki je nekajkrat zavel okoli njiju. Še en švist palice in veter se je na poti okoli učiteljeve glave prelevil v veličastno gorečo ptico, ki je s krikom poletel proti stropu in nazaj. Tiho in z občudovanjem je opazoval ognjena krila, ki so s tako energijo zamahovala po dvorani, ko pa mu je ptič priletel pred noge, še je enkrat trznil s palico in sesul se je v kupček pepela. Art je z nogo še enkrat dregnil sivi kupček, nato pa se je obrnil nazaj k vilinu.
Nazaj na vrh Go down
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   11/4/2010, 06:31

Emily je prišla v dvorano in se vsedla. Na mizi so bila peresa. Vzela je eno pero in začela reševati. Šlo ji je kar dobro oz. vsaj zdelo se ji je. Ko je končala je polo odnesla do učitelja. Polo je položila na mizo. Čakala je, da Artois konča svoje.
Nazaj na vrh Go down
Emma

avatar

prispevki : 30
pridružen dne : 28/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   11/4/2010, 10:22

Emma je prišla v dvorano. Odšla je do neke mize in se usedla na masiven stol. Vzela je pero in še enkrat globoko vzdihnila. Vedela je, da zna vse kar je pisalo na poli, vendar pa bi bila tudi možnost, da se zmoti. Bila je precej živčna, vendar je upala na uspeh. Počasi je začela pisali odgovore. Ko je končala se je vstala in se sprehodila do učitelja. "Izvolite." Mu je še vedno precej živčno ponudila polo z odgovori in čakala na novo nalogo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Elise Lafayette

avatar

prispevki : 171
pridružen dne : 13/03/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   11/4/2010, 10:55

Tudi Elise se je ob začetku ure pridno pridružila ostalim učencem in zasedla mesto v dvorani. Namesto pripravljenih peres pa je iz notranjega žepa plašča vzela svojega. Na hitro ga je pokazala enemu izmed profesorjev, da je potrdil, da ni začarano, da bi vedelo vse odgovore ali pa kaj podobnega in se lotila pisanja. Pero res ni bilo namenjeno goljufanju, čisto navadno pa tudi ni bilo. Razen gosje konice, je bilo pero slaščica in Elise ga je sladkosnedo grizljala vsakič, ko je v mislih formulirala odgovor. Ko je končala, je pero komaj še držala, ker ga je skoraj celega pojedla. K sreči ji ga ni zmanjkalo predčasno in preostanek je zadovoljno spravila nazaj v žep, potem pa odala svojo izpitno polo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Layla

avatar

prispevki : 136
pridružen dne : 15/03/2010
starost : 23

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   11/4/2010, 11:04

Layla je tiho stopila v dvorano in opazila, da so v njej že trije učenci - Artrois, Emily in še neka punca, ki jo je poznala samo navidez. Počasi se je usedla za mizo in polo prijela v roko. Preletela je vprašanja na njej in ugotovila je, da v bistvu sploh ni težko. Ob tem se je sprostila in v roko je prijela pero, ki je trenutek zatem že škrebljalo po pergamentu. Ni se trudila, da bi bila hitra, temveč je počasi in previdno reševala zastavljena vprašanja. Ko je končala, je še pregledala svoje odgovore in popravila morebitne napake, nato pa je polo odnesla učitelju. Usedla se je nazaj za mizo in opazovala Artroisovo čaranje, ki je bilo zagotovo za najboljšo oceno. Vedela je, da sta pred njo še Emily in tisto drugo dekle, zato je tiho čakala, da pride na vrsto. Medtem je v dvorano vstopila tudi Elise in Layla ji je pokimala v pozdrav ter ji tiho zaželela srečo.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://beware-vampire-zone.blogspot.com/
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   11/4/2010, 12:46

Damien si je pred začetkom izpita naredil nekaj živčemirnega napoja, a spil ga je le nekaj kapljic, saj se je bal, da bi lahko imela prevelika količina uspavalen učinek. Med pisanjem teoretičnega dela je bil zato precej miren, pa tudi sicer se je snov vsaj kar se tiče teorije kar dobro naučil. Bolj ga je skrbelo, kaj bo s praktičnim delom. Elementalne uroke so namreč tako na Bradavičarki kot na Beauxbatonsu jemali ravno takrat, ko se je prepisoval z ene akademije na drugo, zato je pri urah večinoma manjkal. Sicer jih je pred izpitom kar precej vadil, a še vedno se mu pogosto niso najbolje posrečili.
Ko je končal s pisanjem, je še dvakrat preveril vse odgovore, potem pa je polo izročil profesorju Swarovskemu in mrzlično pričakoval praktični del.
Nazaj na vrh Go down
Evan Swarovski

avatar

prispevki : 77
pridružen dne : 27/03/2010
starost : 25
kraj : In the loo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   11/4/2010, 14:44

Evan je plosknil z rokami in navdušeno rekel: "Izvrstno gospodič Berrruci! Deset točk za praktični del, kar pomeni, da ste izpit iz urokov opravili z oceno izjemno. Lahko greste." Med tem je test rešilo še pet učencev, ki so se sedaj drenjali ob mizi. "Uff, se vas je pa kar nabralo," je zavzdihnil Evan nato pa začel naročati: "Emily ti boš iz tistega kamna tamle napravila majhnega zajčka, ki naj poskakuje po dvorani, se spremeni v lužo nato pa zgori. Emma ti boš pričarala ognjenega konja, kateri naj poskoči in med letom dobi vodna krila, ter se nato spremeni v močan veter, ki bo odprl vrata dvorane. Gospodična Lafayette vi boste naredili risa iz vetra, ga spremenili v ogenj in nato v zemljo," se je namuznil nato pa se obrnil proti Layli in Damienu. "Layla ti boš ustvarila vodnega zmajčka in ognjeno zmajčico in ju uročila, da se spopadeta v zraku. Damien ti pa pričaraj muco iz ognja, katera naj preteče dvorano, se spremeni v vodnega ptiča in nato v veter. Tako. Kar na delo." Vstal se je iz za katedra in se s palico v roki postavil ob steno. Če bo 5 učencev na enkrat izvajalo elementarne uroke, se tale prostor spremeni v živo štalo.

[tisti ki še niste pošljite izpitne pole na ZS]


Nazadnje urejal/a Evan Swarovski 12/4/2010, 18:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   11/4/2010, 15:03

Emily je v trenutku prišla do kamna. Zamahnila je s palico in zašepetala urok. Že se je iz kamna oblikoval siv zajček. Zajček je veselo skakal okrog. Ko je končal svojo tako imenovano 'pot' je prišel do Em in ko je že hotel zbežati... Emi je vzela palico in zamrmala par čarobnih besed. Sivi zajček se je spremenil v lužasto podobo zajčka, ki je bila sive barve. "Gorecis,'' je zašepetala in zamahnila z palico. Od lužaste podobe zajčka je ostal siv pepel. Zamahnila je z palico in pepela že ni bilo več. Prišla je bljižje katedra. ''No?" je vprašala. Bila je zelo živčna.

(sorry za zlo mali post sam mam na tisoč postov odgovort in me roke zlo bolijo na tem 4 na drugih še več)
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   11/4/2010, 20:33

Učinek, ki ga je na Damiena naredil živčemirni napoj, je začel počasi popuščati in Damien je začutil, da se ga spet začenja lotevati trema. K temu je še pripomoglo dejstvo, da se je praktičnega dela veliko bolj bal, kot teoretičnega, a vseeno se je odločil, da se tremi ne bo pustil zmesti. Globoko je vdihnil, izvlekel palico in se pripravil. Najbolj ga je skrbel prvi del, saj je imel z ognjenim elementom največ težav. A vsaj živali, ki naj bi jih izoblikoval, so mu ustrezale in to ga je nekoliko pomirilo.
"Ignis formati," je rekel odločno. Na vhodu v dvorano se je pojavila majhna ognjena krogla in Damien se je po najboljših močeh začel truditi, da bi dobila obliko mačke. Svojevoljni ognjeni element se mu je sicer kar nekaj časa upiral, nazadnje pa je le dobil obliko muce, ki je veselo pritekla v dvorano in pri tem zvijala svoj nekoliko preveč košati rep.
Damien se je oddahnil, saj je bil najtežji del za njim. Vodni element je precej bolje obvladal, zato je samozavestno zamahnil s palico in muca se je spremenila v vodno ptico, ki je poletela in nekajkrat zaokrožila okoli Damienove glave. "Water Windofall," je Damien izgovoril še zadnje čarobne besede in ptica se je spremenila v vetrc, ki je nekoliko ohladil zdaj že precej soparno vzdušje v dvorani.
Nazaj na vrh Go down
Evan Swarovski

avatar

prispevki : 77
pridružen dne : 27/03/2010
starost : 25
kraj : In the loo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   12/4/2010, 18:44

Evan je zmajal z glavo in ocenil Emily: "Gospodična Dragon pri pouku smo uporabili nekoliko drugačne uroke, zato vam moram odšteti kake štiri točke. Ocena za celoten izpit je: S torej sprejemljivo." Nato je zaploskal in se nasmehnil Damienu: "Tres bien, gospodič Delacroix. Deset točk za praktični del, ocena celotnega izpita pa je: I kot Izjemno, dosegli pa ste popolnoma vse točke, tako da trideset točk za Drznvraan." Nato se je obrnil k drugim in jih nadrl: "Kaj pa gledate? Spravite se na delo!"
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Elise Lafayette

avatar

prispevki : 171
pridružen dne : 13/03/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   12/4/2010, 19:02

Če se ni motila, je bila ris tista mački podobna živalca s smešno kosmatimi ušesi. Elise je počakala, da so najbolj zagnani opravili svoje delo, pri tem pa spremljala izvajanje tistih, ki jih je poznala. Po pričakovanjih so vsi blesteli in bil je skrajni čas, da tudi ona izvede elementarni urok.
Stopila je korak naprej, zamahnila s palico in izrekla inkantacijo. Iz njene palice se je izvil komaj viden ris, ki je veselo skakljal okrog profesorja. Po dveh krogih se je oddaljil na varno razdaljo in Spolzgadovka ga je spremenila v ognjenega. Videlo se je, da je ogenj njen element, saj je ris zazvel tako natančno podobo, da so se razločno videli temnejši plameni kjer bi bile na pravi živali temnejše liste. Plamenčki na konicah ušesa, ki so predstavljali dolge dlake pa so veselo prasketali. Ris se je nekaj časa prekopiceval po zraku, potem pa se umiril in sedel na tla. S račko se je pogladil po glavi in takrat ga je Elise spremenila v zemeljeskega. Ko je končala, ga je spremenila nazaj v ognjenega in še enkrat je zažarel, potem pa ugasnil.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Emma

avatar

prispevki : 30
pridružen dne : 28/12/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   12/4/2010, 19:12

Emma je pogledala učitelja in se hitro posvetila nazaj delu. Pripravila se je in se prestopila, izvlekla je palico in zamahnila, "Ignis formati!" Se je skoraj zadrla. Sredi dvorane je zagorel ogenj, in iz ognja so se iskre in plameni presenetljivo zanimivo sestavili v velikega in čudovitega gorečega konja. Njegovo dolgo grivo, so sestavljali bujni plameni in plapolali, kot da bi močno pihal veter. Konj je stekel in naredil nekaj krogov po dvorani. Ta osupljiv prizor je bil videti, kot, da bi kakšen mustang tekel po pšeničnem polju. Emma je bila precej presenečena, saj ji kaj tako čudovitega še ni uspelo. Konj je začel teči še hitreje in se nato odrinil s tal. Njegov skok, je bil še boljši ravno zaradi tega, ker so bitju v zraku iz kože na hrbto pokukala krila iz vode. Konj se je v velikem sunku spremenil v bitje iz vode in letel po zraku. Emma je imela široko odprta usta, saj ni pričakovala, da sploh zmore kaj takega. Konj je še nekajkrat pokrožil in se nato obrnil proti vratom ter zdirjal proti njim. Bilo je že ravno videti, da bo pobegnil, ko je Emma zamahnila s palico in izrekla:" Water Windofal!"Čudoviti vodni konj se je nenadoma začel spreminjati, in vodne kapljice so se razpršile. Vsa voda se je sunkoma spremenila v močan veter in se zaletela v velika vrata. Le - ta so se s treskom odprla, da je kar zagrmelo. Veter je izginil, in vse ozračje se je pomirilo. "No?" je Emma vprašljivo pogledala učitelja. Bila je precej zadihana, in vznemirjena. Neprestano je gledala učitelja in se opirala na kolena.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Evan Swarovski

avatar

prispevki : 77
pridružen dne : 27/03/2010
starost : 25
kraj : In the loo

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   14/4/2010, 12:24

"Izvrstno, izvrstno," je zaploskal Evan nato pa ocenil dosežke učencev: "Elise, dobiš celih deset točk za praktični del in konča ocena opravljenega izpita je I kot izjemno. Emma, vaš pisni del je bil le nekoliko slabši, praktični pa zelo u redu tako da je ocena: P oziroma preseglo pričakovanja." Nato se je vstal in jih nagovoril: "Najbolje bo, da ostanete kar v dvorani in počakate na izpit iz napojev. Gospodična Swift vi boste izpit opravili v mojem kabinetu." Z dolgimi in elegantnimi koraki se je podal iz dvorane.

[v kabinetu za to, da te ne rabmo čakat kr ti računalnik ne dela. Tko da lahk Arron izpit izvede Very Happy]
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Arron Elvendork

avatar

prispevki : 85
pridružen dne : 24/03/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   14/4/2010, 12:45

Arron je imel že pripravljene pergamentne pole z izpitom. Na njih je bil zapisan tako teoretični kot tudi praktični del. Počakal je, da so se vsi učenci nabrali v dvorani in ob točno določeni uri je zamahnil s palico in po mizicah so se razporedile pole - pred vsakega učenca ena.

"Začnite s pisanjem. Za oba dela imate časa uro in pol. Svetujem vam, da se najprej lotite teorije, da ne boste precenili časa, ki vam je na voljo. Če vam uspe, poskustite rešiti polo v prve pol ure, potem pa se posvetite napoju. Če na kakšno vprašanje nikakor ne boste našli odgovora, ga pustite raje praznega in nadaljujte z opravljanjem drugih nalog."

[Odgovore na vprašanja mi pošljite na ZS in jih ne pišite v post. V svojem postu natančno opišite vaš lastni postopek izdelave napoja, kje imate težave ter kje vam gre dobro. Odgovor na prvi dve vprašanji najdete v stari učilnici za napoje, ki se nahaja v Ječah. Vso srečo!]


I. Teoretični del (15 točk):

1. Spominskemu napoju ali Reserumu moramo dodati peresa redkega ptiča. Imenujte ptiča in napišite dve njegovi prepoznavni značilnosti. (1+2=3 točke)

2. Dopolnite postopek izdelave napoja Skele-rast:
Kotel ogrejete do vreliščne temperature in nato sok _______________________ počasi nalivate v kotel. Če se iz kotla ne začne kaditi, ko nalivate, počakajte, da se temperatura zviša. Dodate _______ kihotrna in _______, dokler ne postane napoj murkasto _________. Lunakamen z terilnikom počasi zbrusite v __________ in le tega tresete v kotel tako dolgo, dokler se iz kotla ne zakadi _______ dim. Takrat morate dodati 1 pijavko in čakati, da se neha kaditi. Ta čas lahko zvezdni prah ribate med rokami, da bo tanjši in bolj __________. Ko dodate prah, morate temperaturo mešanice dvigniti na _____ stopinj in nato dodati še ostale pijavke. Kotelj umaknete z ognja in počakate, da se ohladi. Nato dodate žolčno ________ in nasekljate kačino kožo. Ko začne voda v kotlu brbotati dodate še kožo in pustite kotel stati ____ ur. (10x0,5=5 točk)

3. Živčemirni napoj je uporaben v mnogih situacijah. Katera sestavina da napoju njegove pomirjevalne lastnosti in kolikšno količino je treba uporabiti? (1+1=2točki)

4. Pelin se uporablja v večini napojev. Na kakšen način pelin učinkuje na napoj, ki mu je dodan? Kolikšno količino pelina je treba za pravi učinek dodati Živčemirnemu napoju? (1+1=2točki)

5. Dopolni potek mešanja pri Živčemirnem napoju:
Prvo mešanje traja vsaj 10 minut, namen mešanja je enakomerna razporeditev ____________________________ (katere sestavine?) v vodi.
Drugo mešanje traja _____ (koliko?) minut, z izmeničnim mešanjem: _______ (kolikokrat?) v smeri urinega kazalca ter _______(kolikokrat?) v nasprotni smeri urinega kazalca.
Tretje mešanje sestavlja _______(koliko?) krogov v ___________________ (kateri smeri?) (6x0,5=3 točke)


II. Praktični del (15 točk):

Napoj za bistrenje uma
(Vse potrebne sestavine ste dobili na mizici, kjer boste opravljali izpit.)
Sestavine:
Skarabeji
Ingverjeva korenina
Pasavčev žolč

5 večjih skarabejev v terilnici zdrobite v fin prah. Dodajte ves zdrobljeni prah v kotel, ko voda v njem zavre. Korenino ingverja sesekljajte s srebrnim nožem na prosojne rezine brez da bi jo olupili. 5 gramov nasekljane korenine dodajte mešanici pet minut po tem, ko voda zavre. Pasavčev žolč mora biti natančno odmerjen, napoj namreč izgubi čarobne lastnosti, če vlijete vanj tudi kapljico več ali manj kot pol decilitra. Napoju mora biti dodan takoj za tem, ko vanj dodate ingverjevo korenino. Napoj premešate takoj, potem vsake tri minute pomešajte dvakrat v smeri urinega kazalca.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Elise Lafayette

avatar

prispevki : 171
pridružen dne : 13/03/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   14/4/2010, 14:49

Ob oceni se je Elise zadovoljno nasmehnila. Zdelo se ji je čudno, da ji profesor ni naročil izvedbe vodnega uroka, saj je tega pri uri izvedla najslabše. Vendar pa je bilo za pričakovati, da bo tega posledično tudi največ vadila in ga zato zagotovo obvladala. Kakršn je že bil razlog, zdaj je bilo mimo in morala se je zbrati za naslednji izpit.
Preden je začela pisati izpit iz Napojev, si je dovolila bežen pogled v Arronovo smer in komaj opazen nasmešek. Zopet je izvlekla sladkorno pero, tudi tega prepustila pregledu, potem pa začela s pisanjem. Malce se ji je zataknilo edino pri pelinu, razen tega pa je menila, da ni naredila nobene napake. Svojo polo je oddala, potem pa si zavihala rokave in se lotila priprave napoja.

Preletela je sestavine in navodila ter si najprej pripravila vse sestavine, kakor je imela navado. Izbrala je pet skarabejev in jih enega za drugim dodajala v terilnico. Tako jih je bilo lažje streti v fin prah, kot pa če bi drobila vse naenkrat. S pogledom je ošinila uro in ugotovila, da ji je ostalo še dovolj časa, da se lahko napoju posveti z vso svojo trmasto pedantnostjo. Trdo korenino je ukleščila v svoj prijem in jo previdno začela rezati. Nos je imela tik nad konico noža. Rezine s katerimi je bila zadovoljna je dodala na tehtnico, ostale pa na kupček za smeti. Marsikatera izmed njih bi bila popolnoma uporabna, a za Elise zadovoljivo ni bilo dovolj. Večkrat je že slišala, da po nepotrebnem troši sestavine, a tokrat se na to ni ozirala, saj je šlo vendar za njeno oceno.
Ko je tehtnica pokazala pet gramov, je prenehala z rezanjem in si razgibala otrdele prste. Sploh se ni zavedala, da nožek stiska tako trdno, da so ji členki pobelili. Segla je še po sluzastem žolču in ga odmerila pol decilitra. Ob ponovnem pregledu, je ugotovila, da ga je premalo in s pipeto je dodala še tisih nekaj manjkajočih kapljic. Vse je imela pripravljeno in na dosegu roke, zato je v kotel pričarala vodo in pod njim zmeren ogenj.
Ko je voda zavrela je vanjo stresla prah skarabejev in živčno čakala, da mine pet minut. Na čelu so se ji začele pojavljati potne kaplice. Lahko, da se je samo njej zdelo, ampak v dvorani je bilo nenormalno vroče. Ko je minilo pet minut, ki so se vlekle kot cela ura, je dodala še prosojne rezine korenine in segla po posodici z žolčem. Tik preden bi ga uspela dodati napoju pa se ji je posodica izmuznila in zletela po zraku. Elise se je pognala za njo in nekaj časa brezupno mahala po zraku, saj se je prekleta posodica obnašala kot spolzko milo in nikakor ni hotela ostati v njenih rokah. Končno ji jo je uspelo ujeti, brez da bi kaj polila, a dragocen čas je odšel.
"Hudičevo seme," je razdraženo zamrmala, ko je žolč uspela dodati napoju. Nadaljevala je z mešanjem in se točno držala navodil, a ni vedela, če ima sploh smisel. Žolč bi morala dodati takoj za korenino pa ga ni. Ker napoja ni poznala, se ji ni niti sanjalo kako bi moral izgledati. Vseeno je upala, da bo vsaj približno uporaben in ga pomešala, ko je bilo potrebno.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   15/4/2010, 21:38

Damien si je najprej nekajkrat pozorno prebral postopek za izdelavo napoja za bistrenje uma in si ga skušal čim bolje vtisniti v spomin, potem pa se je lotil dela. Najprej je temeljito zdrobil skarabeje, da od njih na koncu res ni ostalo nič drugega več, kot droben prah. Ko se mu je zdelo, da so na red, se je lotil še korenine ingverja. Previdno jo je začel sekljati, pri čemer se je trudil, da bi bile rezine čim tanjše in čim bolj prozorne. Medtem mu je v glavi nehote ves čas odmevalo besno tuljenje nejegove nekdanje profesorice napojev, ki je čisto znorela, če si kakšno sestavino slučajno narezal na predebele kose. A v tem trenutku ji je bil Damien za to skoraj hvaležen, saj se je bil iz strahu pred njo prisiljen naučiti res natančnega sekljanja.
Ko so bili skarabeji in korenina pripravljeni, je odmeril še pol decilitra pasavčevega žolča, da bi ga kasneje samo še dodal napoju. Previdno, da ne bi česa prevrnil ali stresel, je v kotlu začel segrevati vodo. S pogledom je na hitrico ošinil Elise, ki je bila z napojem že pri koncu in videti je bilo, da ji gre zelo dobro, kar je opogumilo tudi Damiena. Ko je voda zavrela, ji je najprej dodal prah skarabejev, čez natanko pet minut pa še 5 gramov nasekljane ingverjeve korenine. Spomnil se je, da mora takoj potem napoju dodati tudi pasavčev žolč, zato ni odlašal in ga je hitro zlil v kotel. Napoj je za tem pomešal, potem pa ga je po navodilih na vsake tri minute dvakrat premešal v pravi smeri. Upal je samo, da ne bo pri tem česa zamešal in bo namesto na vsake tri minute dvakrat napoj premešal na vsaki dve minuti trikrat. A ker je vedel, da se mu takšne zmešnjave rade dogajajo, je bi tokrat nanje še posebno pozoren.
Nazaj na vrh Go down
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   16/4/2010, 12:13

Ob oceni se je veselo namrdnila in odšla v klop (v) Dvorani. Bilo ji je žal, da izpit iz urokov ni opravila preveč dobro. Hitro se je razpoloženo razveselila, ko je na mizo dobila polo iz Napojev. V tem predmetu je bila precej dobra na njeni prejšni šoli. Ni zavidala vsem, ki so na Bradavičarki že od prvega letnika. Ona je uživala na Durmstrangu. Na Bradavičarki je vse bilo počasno.
Zbudila se je iz razmišljanja in pogledala na mizo. Čakalo jo je lepo pero in pola. Pregledala je polo in ugotovila, da so vprašanja precej lahka. Vzela je pero in začela pisati. Učila se je, a zataknilo se ji je skoraj pri vseh vprašanjih. Petkrat je morala z urokom 'Polisclinis' izbrisati napačne odgovore in napisati nove. Težko je zavzdihnila in pogledala po dvorani. V kotu sta sedela dva zaljubljenca, ki sta si med izpitom pošiljala listke. Roko je postavila pred usta in pogledala proti peresu na tleh. Pero je seveda vrgla zanalašč. Imela je srečo, da se ni vsedla spredaj, ampak nekje v sredini, kjer je učitelji niso videli.
Odmaknila je stol in že so njena kolena pristala na tleh. Iz torbe je vzela palico. Usmerila jo je proti pismu, ki ga je držala dekle, ki si je pošiljala listke z nekim Gryfondomcem. ''Komiheris,'' je zašepetala. Listek je poletel k njej. Pero, ki je bilo na tleh je pobrala in na listek načečkala 'pusti me na miru ti butasti... Nicholas'. Ime je izvedela, ker je prebrala še par besed na prejšni strani listka.
Izgledalo je, da sta se zaljubljenca pogovarjala tudi pri izpitu iz Urokov.
List je z urokom poslala do fanta. Pobrala je svoje pero in se vsedla na stol. Napisala je še par odgovorov in polo oddala učitelju. Hitro se je vrnila v klop in začela delati napoj.

(Napoj pride pol)
Nazaj na vrh Go down
Layla

avatar

prispevki : 136
pridružen dne : 15/03/2010
starost : 23

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   20/4/2010, 14:19

Layla se je odpravila nazaj v klop in se zazrla v novo polo pred sabo. Najprej je s pogledom preletela vprašanja in ugotovila, da so uroki lažji. Globoko je vdihnila, da bi se zbrala, nato pa je v roko trdno prijela pero, ki je trenutek kasneje že škrabljalo po pergamentu. Počasi in premišljeno je reševala vprašanja, da bi se čimmanj motila, a v svoje znanje ni bila tako prepričana kot pri urokih. Upam, da bom čimbolje opravila... Ko je rešila še zadnje vprašanje, je svoje odgovore še enkrat preverila, nato pa se je počasi dvignila izza mize in polo odnesla k učitelju na mizo. Vrnila se je nazaj na svoje mesto in se lotila priprave napoja. Previdno je prebrala navodila in izmed skarabejev izbrskala pet večjih, ter si jih postavila na rob mize. Najprej je dala zavreti vodo in se lotila drobljenja skarabejev. Ko jih je spremenila v droben prah, jih je postavila malo vstran in v roko vzela ingverjevo korenino. Odmerila je 5 gramov in ga na drobno sesekljala, potem pa ga je postavila zraven prahu skarabejev. Lotila se je pasavčevega žolča in si pripravila posodico z merami. Sklonila je glavo, da je bila črtica za pol decilitra na njeni očesni liniji. Počasi je začela s točenjem žolča. Ko se je gladina tekočine dvigovala proti polovici decilitra, je upočasnila in na koncu je še po kapljicah kapljala v posodico. Ker ga je malo preveč nalila, je odstranila par kapljic in pogledala ali je v redu. Gladina žolča se je ujemala z zarisano črtico in ni se ji zdelo, da bi ga bilo preveč ali premalo. V tistem trenutku je voda v kotlu zavrela. Noter je hitro stresla prah skarabejev in pazila je, da ga ne bi slučajno kaj stresla mimo kotla. Počakala je pet minut in na točno tristoto sekundo prahu v vodi pridružila še nasekljan ingver. Pasavčev žolč, ki ga je držala v drugi roki, je takoj za ingverjem zlila v kotel in premešala napoj. Nato je skrbno pazila na čas in vsake tri minute pomešala dvakrat v smeri urinega kazalca.

(test še pošlem, zdej morm it)
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://beware-vampire-zone.blogspot.com/
Loryna Malfoy

avatar

prispevki : 262
pridružen dne : 24/10/2009
starost : 20
kraj : Bradavičarka

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   20/4/2010, 15:28

Ravno pravi čas še je prišla da je rešila izpitno polo in stopila do katedra.
Praktični del: Elementarni uroki (stopite do katedra oddajte izpolnjeno polo in izvedite praktični del) Si je ponavljala v mislih in vsprašala profesorja: "V kaj naj naredim za praktični del?"

((Evo me. Sory za kratki post pa še bol sori ker nisem prej odpisala)
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://harry-slo.slovenianforum.com
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   21/4/2010, 16:28

Art je oddal svojo prepognjeno polo na mizo, nato pa se je počasi sprehodil proti delu dvorane, kjer naj bi opravil praktični del izpita. Ošinil je seznam, ki je bil postavljen na mizo poleg sestavin in navodil za pripravo napoja.

Napoj za bistrenje uma
Sestavine:
Skarabeji
Ingverjeva korenina
Pasavčev žolč

5 večjih skarabejev v terilnici zdrobite v fin prah. Dodajte ves zdrobljeni prah v kotel, ko voda v njem zavre. Korenino ingverja sesekljajte s srebrnim nožem na prosojne rezine brez da bi jo olupili. 5 gramov nasekljane korenine dodajte mešanici pet minut po tem, ko voda zavre. Pasavčev žolč mora biti natančno odmerjen, napoj namreč izgubi čarobne lastnosti, če vlijete vanj tudi kapljico več ali manj kot pol decilitra. Napoju mora biti dodan takoj za tem, ko vanj dodate ingverjevo korenino. Napoj premešate takoj, potem vsake tri minute pomešajte dvakrat v smeri urinega kazalca.


Iz skodelice je vzel potrebno količino skarabejev in za trenutek ga je zamikalo, da bi jih zdrobil kar v dlani, a se je odločil, da to morda le ni pametna ideja, zato jih je položil v terilnico in z morilskim nasmehom na obrazu prijel za kamnito terilo. Medtem je s trzljajem palice razvnel ogenj, da bi voda zavrela. V nekaj sekundah ni od skarabejev ostalo nič drugega kot svetleč se, fin prah, kakor bi tudi moralo biti. Iz terilnice ga je stresel v brbotajočo vodo v kotlu in poprijel za korenino ingverja. Natančno in previdno jo je razrezal na milimetrske, prosojne kolobarje in nasekljano stehtal, nato pa pet gramov korenine dodal vodi in prahu v kotlu, potem ko je minilo pet minut od trenutka, ko je zavrela. Medtem, ko je čakal, da bo lahko dodal korenino, je na uročeni tehtnici, ki so jo uporabljali tudi v epotekah in čarovniških lekarnah, odmeril pol decilitra pasavčevega žolča in ga takoj za korenino zlil v kotel. Nagnil je glavo vstran in premešal napoj, nato pa na vsake tri minute kuhalnico dvakrat zavrtel v smeri urinega kazalca. Ko je dodeljeni čas minil, je v epruveto začepil vzorec svojega napoja in nanj napisal svoje ime, nato pa epruveto odnesel na mizo.
Nazaj na vrh Go down
Arron Elvendork

avatar

prispevki : 85
pridružen dne : 24/03/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   21/4/2010, 17:26

[Če mi še niste poslali odgovorov na izpitna vprašanja ali še niste opisali svojega opravljanja praktičnega dela izpita, prosim to storite do četrtka, 22. aprila do 20.00. Takrat bom zaključeval ocene. Meja za pozitivno opravljen izpit je 15 točk - do zdaj ste ga opravili vsi, ki ste opravili vsaj enega od obeh delov izpita. Vašo oceno boste sicer prejeli v zasebnem sporočilu.]
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Dvorana za opravljanje izpitov   

Nazaj na vrh Go down
 
Dvorana za opravljanje izpitov
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 2Pojdi na stran : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: [ arhiv ] :: arhiv :: Arhiv-
Pojdi na: