KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
forum v prenovi ; odprtje aprila 2012
- - -

Share | 
 

 Graščina Haleyjevih

Go down 
AvtorSporočilo
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Graščina Haleyjevih   21/5/2010, 13:36

Že par stoletij v tej veliki graščini živi družina Haley.

Sestre Collly, Collette, in Cecilia imajo zelo velike sobe.
Njihova hiša je opremljena v starinskem slogu, večinoma v rjavi barvi. Soba Collette je v zeleni barvi, soba Colly je pisana soba Cecilie pa je prav tako pisana.
Soba očeta in mame je zelo velika. Vrt je mogočen in zelo velik. V hiši je dnevna soba z ognjiščem, kjer se družina ob počitnicah pogovarja in zabava.


Soba Colly!Soba Collette!


Soba Cecilie


Dnevna soba Haleyjvih
Palača družine Haley!
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   21/5/2010, 13:59

Cecilia in Collette sta končno prišli domov. Bil je čas počitnic in Cecilia se je veselila, da bo končno nekaj časa preživela z družino in svojo najboljšo prijateljico Rosabell. Ko je vstopila v velik pozlačen hodnik je najprej vrgla svoj plašč v roke služkinje Anabelle. Dvorec je bil tako velik, da ga sami niso mogli čistiti, zato so imeli najetih kar 7 gospodinj. Cecilia je odšla v dnevno sobo in objela mamo ter očeta. " Doma sva." Je rekla in dvignila Colly, ki je kar skakala naokrog od veselja. Mama je objela Collette in rekla." Kako je potekal 1. semester?" Cecilia se je nasmehnila ter rekla " Vredu. Najprej bi rada razpakirala potem pa se lahko ob večerji pogovorimo. Dobro? " Je vprašala ter se pretegnila. Bila je zelo utrujena in v prvem trenutku bi lahko zaspala. " Vredu" je rekel oče ter odšel v kuhinjo, da bi naročil kuharjem kdaj bo večerja. " Čez 1 uro in pol bo večerja. " je rekla mama in ju objela. Cecilia je odšla v svojo sobo. Za njo je veselo hodila Collette. " Se vidiva kasneje" Je rekla Cecilia in zaprla vrata svoje sobe. Težki kovček je posadila ob omaro, sama pa se je vrgla na posteljo, ter zaprla oči. Saj bom le malce počila si je mislila Cecilia in zaspala. Bila je vesela, da je končno videla domače. Jutri bo k njej prišla Rosabell in vse bo v najlepšem redu.


Nazadnje urejal/a Cecilia Haley 28/5/2010, 13:05; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Collette Haley

avatar

prispevki : 10
pridružen dne : 20/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   21/5/2010, 18:43

Collette je bila zelo užaljena, ker ji je Cecilia zaprla vrata pred nosom.
"Kaj je bilo pa to?" Zakaj mi je pa zaprla vrata pred nosom. Užaljeno je zaprla vrata svoje sobe in se ulegla na posteljo. Pogledala je po sobi, ko je na nočni omarica zagledala sliko Cecilie in Collette za 4. rojstni dan. Takrat je bilo še vse vredu sedaj pa se je nekaj spremenilo. Ulegla se je na posteljo in premišljevala kaj je naredila narobe.


Nazadnje urejal/a Collette Haley 28/5/2010, 14:13; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   21/5/2010, 18:52

Cecilia je potrkala na Collettina vrata in rekla " Živjo, greva se kaj igrat, oče bere, mama se uči za izpite iz petja, Colly pa se igra s prijateljico. Rekli bova, da sva se pridno učili. In nebodo vedeli, da sva se igrali. Pridi pojdiva, kasneje lahko kaj pojeva če bova lačni! " Prijela jo je za rokein jo potegnila k sebi. Obrisala si je nos. Bila je prehlajena in elergična na prah. Collette jo je čudno pogledala. " Alergija na prah saj veš."Je rekla in skozi okno opazovala šelestenje dreves. " Če hočeš greva lahko ven?" Je vprašala Collette in ji pomignila proti vrtu.


Nazadnje urejal/a Cecilia Haley 28/5/2010, 15:03; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh Go down
Collette Haley

avatar

prispevki : 10
pridružen dne : 20/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   21/5/2010, 19:17

Colette ji je odvrnila, da nima alergije na prah in, da ve da je nekaj narobe.
Upam, da mi zaupa saj nisem izdala nobene najine skrivnosti.


Nazadnje urejal/a Collette Haley 28/5/2010, 14:47; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   21/5/2010, 19:33

" Ne skrbi nič ni narobe, le nekakšna alergija" je rekla in in grozno čihnila. Prah ji je šel grozno na živce. Še lansko leto je bilo vse normalno in nikoli ni tako čihala. " Ali greva sedaj ven ali ne počasi te imam dovolj, ker najedaš s tem, da je nakaj narobe!" Zavila je z očmi in rekla " Se vidiva kasneje! " Odšla je v kuhinjo in na list napisala: Mami grem jahat, vrnem se zvečer.Za večerjo lahko naredimo vaflje z banano in sladoledom. Listek je vrgla na kuhinjski pult, ter odšla v svojo sobo. Iz velike kostanjeve omare je potegnila svoj najljubši komplet črnih jahalnih hlač, ter srajco. Odšla je v skedenj in iz omare vzela čelado, ter vzela uzdo, brzdo in vajeti. Na svojo kobilo Misty je posadila deko, ter sedlo. Okrog gobca ji je dela uzdo in brzdo. Oprijela se je kobila in se usedla nanjo. Zapela si je čelado in odšla na rajši sprehod z kobilo.


Nazadnje urejal/a Cecilia Haley 28/5/2010, 15:04; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh Go down
Collette Haley

avatar

prispevki : 10
pridružen dne : 20/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   22/5/2010, 13:08

Collette jo je samo gledela kako je odšla. Ko se je Cecilia vrnila sta se obe odpravili na večerjo. Ko sta končali je Collette spet vprašala Cecilo kaj je narobe.


Nazadnje urejal/a Collette Haley 28/5/2010, 14:50; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   22/5/2010, 14:50

"Joj kako si tečna! " je zavpila in se vrgla na kavč. Bila je tako utrujena. Jahala je cele 3 ure in noge so jo močno bolele. "Sama dobro veš, da je vse v najlepšem vredu. Sploh pa bi ti že zdavnaj povedala če bi kaj bilo narobe". Kavč je tako škiripal, da se je začela smejati in rekla " Pa kaj je narobe s tem kavčem? " Dekleti sta se začeli smejati. Dekleti mislim, da je čas, da grest na sprehod ali pa se pojdita učit, mama ima jutri izpite in prosim, da je ne motita." Pogled je usmeril nazaj v knjigo in zopet začel brati. Vedno je bral knjige v francoščini, saj je bil po rodu francoz. Rose in James sta se spoznala, med študiranjem v Parizu. Tam sta se rodili tudi Cecilia in Collette. Po 5 letih so se preselili v Aglijo, ker je Rosina mama umrla in je oče hudo zbolel. 2x Na leto obiščejo Jamesova starša v Franciji. Tam je puncam noro všeč saj imajo zelo velik travnik in ogromen vinograd. Včasih jim pri obdelovanju vinograda pridejo pomagat in priredijo zabavo. Cecilia je obula čevlje. Pri vhodnih vratih se je zavpila " Grem v svojo hišico, prosim, da me ne motite ker se bom učila!" Glasno je zaloputnila z vrati in odšla do mogočnega hrasta. Kot otrok ji je oče na njem zgradil hišico na drevesu. Na drugem drevesu pa jo je zgradil Collette. Splezala je na hiško in dvignila mostiček, da nihče ni mogel k njej. V hiški je imela majhno posteljo in omaro, z piškoti in mlekom. Vzela je 2 piškota in jih pojedla. Iz omare je vzela knjigo za čarobne napoje ter se začela učiti.


Nazadnje urejal/a Cecilia Haley 28/5/2010, 15:05; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh Go down
Collette Haley

avatar

prispevki : 10
pridružen dne : 20/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 09:29

Collette je odšla v sobo."Le kaj ji je? ah raje se grem učiti" Vzela je Knjige za napoje in se učila. Collette je slišala da je Cecilia pritekla nazaj, Collette je pograbila knjige in je tekla v svojo hišico na drevesu. Njena hišica nima vrvi zato, da Coleandra lažje pride gor.COLLETTINA HIŠICA NA DREVESUColeandrina hišica ampak ona je še premajhna, da bi bila lahko sama na njej zato je večkrat pri Collette.


Nazadnje urejal/a Collette Haley 23/5/2010, 11:18; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 10:21

(( ej dej mal dalš piši. Pa mal lepše stavke delaj!!!))
Nazaj na vrh Go down
Collette Haley

avatar

prispevki : 10
pridružen dne : 20/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 11:40

((ja ok. Ti pa preh mal preber predn kj pošleš k so eni stauki ful nesmislni.))
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 15:31

((Pokaž primer sem vse še enkrat orebrala in nobeden ni nesmiselen!))
Nazaj na vrh Go down
Collette Haley

avatar

prispevki : 10
pridružen dne : 20/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 17:45

((mal pjt pod sobe pa to pogledat pa ti se z drugimi pogovarjaš k d mne sploh ne poznaš))


Nazadnje urejal/a Collette Haley 25/5/2010, 04:40; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 18:53

Ko se je nehala učiti ji je postalo dolg čas. Mogoče bi se s Collette in Colly lahko kaj igrale. Odšla je do Collettine sobe. Potrkala je na vrata, a ni bilo odgovora. Pokukala je vsobo. Nikogar ni bilo. Na nočni omarici je opazila sliko n Na njej sta bili Collette in Cecilia ob praznovanju njunega 4 rojstnega dneva. Ceciliji je bilo pri srcu toplo. Bila je srečna, da ima tako prijazno sestro. Vedno ji je bilo grozno, ko so se doma skregali. Pogostokrat se kregata v brez veze. " To ji moram reči" Si je rekla in sama pri sebi zamislila. Mogoče sta v Coleandrini sobi. Tudi tam jih ni bilo. Odšla je do mami."Živjo oprosti, ker motim kje sta Coleandra in Collette!?" "Ne vem poglej v hišicah na drevesu." Je rekla ter pela naprej. " Aha saj res tam sem pozabila pogledati." Je rekla in odšla do Collettine hišice. Hodila je po ozkih stopnicah in premišljevala kaj bo rekla. Potrkala je na lesena vrata. " Živjo deklet, odprita jaz sem! . Pridita v mojo hišico, če hočeta imamo lahko čajanko!?" Odšla je v svojo hišico in pripravila 3 skodelice ter v njih nalila čaj z mlekom. Na krožnik je položila medene piškote in lonček z medom. Coleandra jih je oboževala. Vedno je pojedla celo vrečko medenih piškotov. Čez 2 minuti, sta dekleti potrkali na vrata, ter se smejali. Cecilia je odprla in vprašala" Kaj je tako smešno?" Coleandra se je zasmejala in jo objela " Nič začnimo z čajanko." Po čajanki so vse tri odšle v hišo ter se najedle vafljev z bananami in sladoledom.Hišica od Cecilie!


Nazadnje urejal/a Cecilia Haley 28/5/2010, 13:50; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh Go down
Scarlett James

avatar

prispevki : 45
pridružen dne : 01/05/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 18:55

(( Wow, vsi bi bili navdušeni če bi se vidve to prek zasebnih sporočil zmenili. (: ))
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 19:14

((Ja in blo bi boljš, če bi izboljšal pisanje. Clary al kaj je ma 13 let in tko piše. Moje sestra ma 11 pa bi lahk spisala takšen post kokr Scarlett. Scarlett odgovor mi v gozdu. Ti sam počasi.))
Nazaj na vrh Go down
Arron Elvendork

avatar

prispevki : 85
pridružen dne : 24/03/2010

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 19:25

((Dovolj spammanja! Zmenite se po zasebnih sporočilih! In Emily, povabi svojo sestro na ta forum, če je tak pisateljski fenomen, da že pri svojih letih piše tako dobro kot Scarlett.))
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
Guest
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   23/5/2010, 19:27

˙(Dobr ne kot ona ampak vsaj zna boljš od njih.)
Nazaj na vrh Go down
Gost
GostObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   28/5/2010, 13:52

(Dobro sedaj sva popravili in upam, da je boljš!)
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Graščina Haleyjevih   

Nazaj na vrh Go down
 
Graščina Haleyjevih
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: [ arhiv ] :: arhiv :: Arhiv-
Pojdi na: