1. Pa mi za začetek povej tvoje ime in starost.
Laurentice in Bella Seymour, 15 let
2. Pri kolikih letih si izvedel/a, da si čarovnik/ca?
Veva že od nekdaj, sva čistokrvni.
3. Kako se pa je to zgodilo?
Zelo smešno. Hahaha. Najin oče je namestnik ministra, mami pa je direktorica Sv. Munga. Veliko sta od doma. Starejših bratov in sester nimava, pa tudi stari starši so že v grobu. Teti pa živita predaleč. No, torej, da ne bova zašli s teme: Skratka, nujno smo potrebovali varuško. Napisali smo oglas v Preroške novice in javila se je ena navidez prijetna stara gospa. Z roza čipkasto obleko, neokusnimi lakastimi čevlji in zoprnim maltežanom. Po kratkem pogovoru smo ugotovili da smo preprosto zadeli na lotu: in dobili sva jo na grbo. No in že proti koncu prvega tedna je pokazala svoj pravi obraz: bila je gospodovalna, sladkobna kot karamela, obsedena s čistočo, stroga in hinavska. Zahtevala je da se v sobi učiva brati, medtem ko bo hišo spravila v red. V prenesenem pomenu, v svoj red. Zasedla je hišo kot nezaželena smet. No, Laur je postala žejna in odšla je v kuhinjo, da bi dobila kozarec pomarančnega soka. In ravno ko si ga je nalila, jo je stara zalotila. Želela naju je kaznovati tako, da naju je odpeljala na vrt. Njen namen je bil, da bi naju skopala v ledeno mrzlem ribniku. In to goli. Ravno ko je prvi želela sleči majico, jo je velik val pahnil med žabe. Z glavo navzdol. Panično je krilila in se želela izvleči. Pa jo je nekaj zadržalo. Obtičala je, saj je bil najin skupni val tako močan, da jo je potem prišlo reševat pol ministrstva. Naposled jim je uspelo. Stare sva se sicer rešili, kazni pa ne.
4. Oprosti, slabše vidim. Se mi lahko opišeš?
Obe sva skoraj enaki, saj sva dvojčici. Obe imava dolge črne lase, skoraj belo polt in srčaste ustnice. Najlažje naju razločiš po očeh. Laurentice ima zelene, jaz pa lešnikovo rjave. Sva kar precej visoki, a je Laur večja od mene. Radi sva modni in lepo oblečeni. Bella ne nosi uhanov, medtem ko jih imam jaz na kupe. Najino telo je vitko, ter bogato obdarjeno. Prva, Laurentice obožuje rumeno barvo, medtem ko jo Bella sovraži. Težko bi rekla da sva grdi, saj nisva. Vsaj če štejeva po mnogih oboževalcih hehe!
5. Imaš kakšne posebne lastnosti?
Maga sva. Bella se spremeni v volkuljo, Laur pa v feniksa. In ljudje nama sledijo povsod kamor greva, kot kakšni telesni stražarji. Aja, da ne pozabiva: zelo lepo pojeva.
6. Aha. Iz česa pa je sestavljena tvoja palica?
Imava jo že od malega. Bellina je sestavljena iz ebenovine, moja pa iz marmorja. Jedro obeh je pa najina lastna kri.
7. Za kaj pa je najbolj uporabna?
Za vse je uporabna.
8. Lepo. Ali se kdaj misliš plaziti v prepovedani gozd?
Seveda, morava reči da naju stvari v njem zelo privlačijo.
9. Kaj pa dom? V katerega bi najraje šel/šla? Kamor naju boste dali.
10. Tvoj značaj; povej mi kaj o njem.
Bella:
Moj značaj je hladen in vzvišen. Nisem ravno družabna, družim se izključno s sestro. Pa tudi poguma mi ravno ne bi pripisali. Namesto tega imam razsodnost, kot mislim sama. Vem, kdaj se je potrebno umakniti. Tudi molčim, a le če mi koristi. Ravno tako je z drznostjo: odvisno od situacije. Zelo sem inteligentna, a lena. Cinična, sarkastična in tiha. Ne maram hrupa. Rada sem kruta, ampak vem kje je meja. Ne maram da me kdo terorizira. Pravična nisem, ta lastnost mi je tuja. Prav tako iskrenost: zakaj pa bi morala biti vedno iskrena? Tistim ki se vtikajo vame se rada maščujem. In to ne na lepo. Rada zasmehujem ljudi in nočem biti odvisna od nobenega. Sem sama svoj gospodar. Znam molčati, a ne obžalujem svojih napak in tudi opravičim se ne. Nisem samovšečna. Obožujem nevarne igre, kjer lahko tudi umreš.
Laurentice:
Temna, tako kot moja sestra. Pravijo da imava to že v genih. In jabolko res ni padlo daleč od drevesa: tako v videzu, kot v karakterju. Jaz sem nekoliko bolj gospodovalna od nje in ponavadi jaz branim najin sloves. Rada lažem in rada sem obkladana z grdimi vzdevki. Od mene ne moreš pričakovati iskrenosti, tudi od sestre ne. Pri pouku rada spim, a vseeno vse teste izvrstno rešim. Plehkim profesorjem to običajno ne pride v glavo. Brez sestre bi umrla: ja, ona je moja edina šibka točka. In jaz sem njena edina. Vedno sem previdna in oprezna: tudi bontona nimam kaj dosti.
11. Družina pa...
Saj sva že prej kar precej povedali. Mama je direktorica Sv. Munga, oče pa je ministrov namestnik. Nismo kaj dosti povezani, od nekdaj smo navajeni živeti vsak posebej. Naš moto je: ohranjaj družinsko čast. Vedno se sprašujeva, kje sta našla čas za najino spočetje. Strogo so naju vzgajali, a hkrati razvajali. Dobiva vse kar želiva. Dober nadomestek za ljubezen, veste? Ja, prišle sva sem, da bi nama vbili kaj v glavo. Sicer veva da tega ne bo veliko: večino že veva.
Dom: Spolzgad.
Letnik: peti.
Denar: 1000
Imetje:
- palico
- šolske pripomočke
- osebne predmete, stvari...