Opis:
1.Pa mi za začetek povej tvoje ime in starost.
Ime mi je Damien, pišem pa se Delacroix. Star sem nekaj čez 16 let.
2. Pri kolikih letih si izvedel/a, da si čarovnik/ca?
Zdi se mi, da to vem že od nekdaj. Tako kot bunkeljni že od nekdaj vedo, da niso čarovniki.
3. Kako se pa je to zgodilo?
Najbrž imaš v mislih, kdaj sem prvič kaj začaral? Žal te morem razočarati, ker se res ne spomnim.
4. Oprosti, slabše vidim. Se mi lahko opišeš?
Seveda. Imam svetle lase, dolge približno do ramen. Najbolj čudna stvar na meni so moje oči, saj je moje desno oko rjavo, levo pa modro. Za fanta sem baje precej vitke postave, nosim pa po navadi elegantna oblačila po francoski modi (kadar seveda nisem v šolski uniformi).
5. Imaš kakšne posebne lastnosti?
Če ne štejem čudaških oči nič takega, za kar bi vedel. Razen, če se kot posebna lastnost šteje tudi to, da dobro igram klavir.
6. Aha. Iz česa pa je sestavljena tvoja palica?
Les je bukvin, jedro pa je iz samorogove dlake.
7. Za kaj pa je najbolj uporabna?
Za obrambne uroke.
8. Lepo. Ali se kdaj misliš plaziti v prepovedani gozd?
Ne. Prav nič mi ni do plazenja po gozdovih.
9. Kaj pa dom? V katerega bi najraje šel/šla?
Z vsakim bom zadovoljen.
10. Tvoj značaj; povej mi kaj o njem.
Do ljudi sem vedno prijazen in vljuden, zaradi česar me večina učiteljev hitro vzljubi, sošolci pa po navadi ne tako zelo, ker se jim zdim preveč olikan, ali pa, ker mi zavidajo. Študentskih zabav, quidditcha in drugih hrupnih dogodkov ne maram preveč. Namesto tega raje berem in igram pianino, ki ga vedno nosim seboj v majhni škatlici (s pomočjo čarovnije, seveda). Glasbo imam namreč zelo rad – včasih kakšno skladbo napišem tudi sam. Kljub svoji prijaznosti sem do ljudi vedno nekoliko zadržan, zaradi česar nimam veliko prijateljev. Po srcu sem romantik, česar se ne sramujem.
11. Družina pa...
Izhajam iz starodavne francoske čarovniške družine, ki pa z izjemo nekaterih članov nikoli ni simpatizirala z idejo o večvrednosti čistokrvnih čarovnikov, na kar smo ponosni, a zaradi česar smo si tekom let nakopali tudi precej sovražnikov. Prvih pet letnikov sem opravil na francoski čarovniški akademiji Beauxbatons, potem pa sem se zaradi neke nezgode, ki me je tam doletela, prepisal na Bradavičarko. Imam starejšega brata Luciena, ki je akademijo že končal in zdaj dela na francoskem ministrstvu za čaranje.
Dom: Drznvraan
Imetje:
~ palica
~ šolske potrebščine
~ cel kup knjig
~ še večji kup not
~ birmanska mačka Euterpe
~ žepni pianino
~ žepna violina