1. Pa mi za začetek povej tvoje ime in starost.Moje ime je Lyssa Lyan Chantilly in sem stara 14 let.
2. Pri kolikih letih si izvedel/a, da si čarovnik/ca?Hmm, to vem že od mojega prvega leta vendar se tega zavedam od mojih štirih let saj sem bila takrat še premajhna, da bi si zapomnila.
3. Kako se pa je to zgodilo?To je bilo v mojem prvem letu starosti. Neke naravnost nagnusne hrane nisem hotela jesti, mama pa me je silila in kar naenkrat je tista hrana brizgnila po celi kuhinji. Mama me je veselo pogledala in mi povedala, da sem čarovnica, čistokrvna čarovnica. Vendar jaz tega takrat seveda še nisem razumela in sem jo samo debelo pogledala in se še naprej upirala.
4. Oprosti, slabše vidim. Se mi lahko opišeš?Lyssa ima dolge ravne vranje črne lase ter zeleno-sivo-modre oči, ki so obkrožene z gostimi črnimi trepalnicami. Visoka je tam okoli 165 centimetrov in ima lepo športno-vitko postavo. Na levi roki ima le eno zapestnico in še to ponavadi le za posebne priložnosti, na desni pa kraljuje parada lepih, večinoma bolj "afriških" zapestnic. Njene ustnice so pač bolj navadne in ič posebno posebnega. Oblači se bolj v črno in temne barve. Na svoj izgled je ponosna in ga ponavadi tudi malo pretirano hvali, kar pa se ji zdi samoumevno.
5. Imaš kakšne posebne lastnosti?Sem mag vranje črn konj.
6. Aha. Iz česa pa je sestavljena tvoja palica?Les je mahagonijev, jedro pa prah zdrobljenega hematita.
7. Za kaj pa je najbolj uporabna?Zelo je trmasta vendar če je kakšen dan pri volji je posebno dobra v temačnih in obrambnih urokih, v lepotnih pa ni ravno najbolj vešča, pa saj jih Lyssa niti ne potrebuje.
8. Lepo. Ali se kdaj misliš plaziti v prepovedani gozd?Ohh, kaj me sprašujete! Seveda! Saj sem že skoraj poklicna kršilka pravil.
9. Kaj pa dom? V katerega bi najraje šel/šla?Verjetno Spolzgad saj sem že po značaju kar primerna zanj in sploh smo čistokrvna rodbina, ki je bila vsa v Spolzgadu.
10. Tvoj značaj;povej mi kaj o njem.Hm. Nisem ravno poosebljena zloba vendar dobra dušica tudi nisem. Sem nekje tam vmes. Čeprav znam biti oboje, vendar le redko. Ponavadi sem vzvišena, nekoliko gospodovalna včasih, prav posebej pa tudi zelo prezirljiva in ošabna. Vsakega človeka obravnavam s svetle in temne strani saj mi niso všeč ljudje, ki se trudijo v človeku najti samo dobro. Delajo si samo utvare saj je v vsakem človeku vsaj kanček teme. Ena sama beseda za moj značaj bi bila pravzaprav spremenljiva. Tudi pogumna, odločna trmasta ter predvsem zvita ter pametna sem. Hja, lahko pa te tudi presenetim z dobro igralsko sposobnostjo. Lahko presenetljivo dobro hlinim plahost, neumnost in nedolžnost. To pogosto delam sebi v prid saj veliko prijateljic še nisem imela. Pa bi jih rada. Saj ne da bi bila tista za-prijatelje-bi-naredila-vse ali pa kakšna nevem kaka prilizovalka. Vsekakor ne vendar si včasih želi tudi malo družbe nekoga, ki jo lahko kdaj tudi potolaži če je treba saj je tudi doma osamljena.
Uhhh, to bi bilo verjetno vse.
11. Družina pa...Moja rodbina je čistokrvna. Ampak zdaj že nimam več mame in očeta saj sta oba umrla za Saj Veste Koga. Pa ne da bi bila ravno "najpomembnejša jedca smrti" ali "desna roka Saj Veste Koga". Navadna jedca smrti pač, saj se vidi po tem, da Saj Veste Kdo ni ravno objokoval njune smrti. Zdaj živim s tečno teto in še bolj tečno sestro a mi to nič ne pomaga saj se slednja v svoji sobi neprestano zalizuje s svojim fantom in je praktično ni ven le toliko časa si odtrga za hiter zajterk, še hitrejše kosilo, na večerjo pa ponavadi sploh ne pride. No, lahko bi rekli, da je moja družina res čudna. Tudi teta je skoraj ves čas kje po prečni ulici in ne vem kje še vse. Moja edina tolažba so služabnice, ki pa so bolj vase zaprte in nekoliko neumne vendar še vedno delavne ter živali. Doma imamo dva žrebca, dve kobili, tri pse in eno psico ter deset muck. Vse te živali imam zeloo rada saj je to edino kar sta mi oče in mati zapustila poleg ogromnega kupa denarja. No njena družina pač ni nič posebno posebnega.
Denar: 1000
Dom: Drznvraan
Letnik: Peti
Lastnina:
-palica
-ogromno živali
-plašč
-šolske pripomočke
-osebne stvari